torsdag 22 mars 2012

Pineapple and Lemon pie recipe/ Ananas och citron paj receptet

dough:

3 cups flour
0.5 ml sugar
1 teaspoon baking powder
150 gr melted butter

Among wheat flour, sugar, baking powder. Stir then cooled melted butter. Press the dough into pie plate.

Filling:

400 g of crushed pineapple drained
1 egg
0.5 cup sugar
1 teaspoon vanilla
2 cups sour cream
grated rind of one lemon

Whisk together eggs, sugar and cream fraiche.
mix the grated rind of one lemon and the crushed pineapple, stir in sour creammixture and pour into pie shell
Bake in the lower part of the oven at 200 degrees celcius for 20-25 minutes
Serve with ice cream


Hope I get this right..... Hope you like it



deg:

3 dl vetemjöl
0.5 dl sugar
1 tsk bakpulver
150 gr smält smör

Bland vetemjöl, socker, bakpulver. Rör därefter i svalnat smält smör. Tryck ut degen i pajform.

Fyllning:

400 gr krossad ananas som fått rinna av
1 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl cream fraiche
rivet skal från en citron

Vispa ihop ägg,socker och cream fraiche.
blanda rivet skal från en citron och ananas krosset, rör ner i cream fraiche blandningen och häll i paj skalet
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20-25 min
Servera med glass

2 kommentarer:

  1. Ohhhh yum...sort of like a cheese cake...and so simple.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exactly.... tell me f you try this out....;)

      Radera